Overview ↴
A curated collection of my projects created between 2012 — 2018 during my education as an Architect at the Royal Danish Academy of Fine Arts.








︎



Flyvestation Værløse
The F16 Bath House
︎


The former military airbase of Flyvestation Værløse has been opened up to the public and the majority of the buildings have yet to find a second life after they got abandoned by the military and are today empty and unused. I challenge the proposed planning of the area by creating a new master plan for the northeastern area and detailing one of the architectural interventions of a former F16 Hangar.


The master plan defines the area as a gathering point for the new suburban areas being developed in both the northern and southern part of the airbase. Using the existing structures for amenities and common activities in order to bring people together and let them meet one another in a relaxed environment.

The detail consists of a transformation of one of the existing F16 Hangar’s in the master plan into a Bath House. The function is one of the most common facilities in the master plan and the contrast of the hangars former function as a housing for war machines with the new program of housing the naked body, was one of the points of my initial interests.

Nordlejren
Sydlejren
The Plain
Constructs



Flyvestation Værløse
Dealing with Contamination
︎


A smaller study of how to work with a contaminated piece of land. The project consists of a containment and a decontamination strategy that involves the user in the process of the decontamination. This is done by making the process into an architectural element that shows the areas in need of protection and the area that is being decontaminated. A walkway on the perimeter of the contaminated area changes orientation from outside the circle to the inside and back again outside, as you walk along the path. Three resting platforms marks the middle of the orientation and exhibits the nature. In order to decontaminate the soil, willow trees have been planted, so over time, they can be harvested and slowly remove the contamination in the ground.







Kanagawa University
Visitor Center
︎


Made in colaboration with Jesper Skovby


The given assignment is to bring new life to an old residence near Hakuraku station in Kanagawa, Yokohama. The architecture department of Kanagawa University wants the University to buy the property in order to preserve the residence while giving it a new function. There are two requirements for the project:
The establishment of a visitor center for Kanagawa University, this will create a strong presence of the university at Hakuraku station and a guesthouse for visiting professors or other external guests, who is connected to Kanagawa University.


We have chosen to break the assignment into three parts, where each part has its own scale, the parts and scales are as follows:

Addition >< The scale of the city

Making the project part of city is important for us, the house is made to be private, and the sloped terrain doesnít help with making the site public either. The only part of the property that is accessible to the public is a paid to use parking lot, this area of the property is ideal to open up to a public - or semi public function, since it is level with the nearby street. Our ambition with this area is to make an addition to the property, with a new function that can add value to both Kanagawa University and the property.

Transformation >< The human scale

Adapting the house to a newer time and a new program is needed, this weíll do in a form of a transformation. Without removing value from the existing building or property, we would like to bridge the gap between private and public while also addressing the gap between new and old. The transformation is not going to affect the whole property or building, it is meant to bring new life into an old shell, while remembering and respecting the former form and function.

Restoration >< The detail

The owner of the house was proposed by the railroad company to sell his house for an advantageous price for the owner, but the owner knew they would tear down the house, hence he ended up keeping the house. He saw a value in the house, whether or not these values were architectural or personal, we canít judge, but we certainly see both an architectural value but also a cultural value in the house. This has led us to the third part of our project, restoration. We want to restore parts of the house to its original state, without sacrificing its use in a modern setting.





The Immigrant Women's center
At Nørrebro
︎



Centered around the immigrant women’s center at nørrebro, this project is focused on a small courtyard at Inner Nørrebro.